Žičara besplatna za decu iz Crne Gore i njihove vršnjake iz inostranstva

Autor: rtvbudva.me
08. Jul 2024
Žičara besplatna za decu iz Crne Gore i njihove vršnjake iz inostranstva

Vožnja žičarom Kotor – Lovćen tokom jula je besplatna za decu iz Crne Gore i njihove vršnjake iz inostranstva uzrasta do 12 godina. Iz Opštine Kotor je saopšteno da je inicijativa predsednika, Vladimira Jokića, o besplatnoj vožnji žičarom za decu bokeljskih opština, koja je upućena predsedniku Odbora direktora Žičare Kotor – Lovćen, Martinu Leitneru, dobila pozitivan epilog.

U razgovoru Jokića sa menadžmentom Žičare, nakon podnesene inicijative, dogovoreno je da se odluka o besplatnoj vožnji, u cilju izbegavanja teritorijalnih odrednica, odnosi na decu iz cele Crne Gore, kao i njihove vršnjake iz inostranstva, od 1. do 31. jula ove godine. Odluka se odnosi na decu uzrasta do 12 godina.

„Želeći da izbegnemo moguću negativnu reakciju javnosti u smislu tumačenja da se radi o teritorijalnoj, ili nekoj drugoj diskriminaciji putnika na žičari, donešena odluka se odnosi na decu svih crnogorskih opština, kao i na decu iz inostranstva koja će u tom periodu posetiti Crnu Goru, čime je vaša inicijativa dobila na značaju i obradovaće još više najmlađih, a nama najdražih putnika”, navodi se u odgovoru Leitnera.

On je dodao da će, uz nove sadržaje na izlaznoj stanici Kuk koje su pripremili za njih, to biti jedinstveno iskustvo. “Time još jednom pokazujemo društvenu odgovornost i spremnost da aktivno učestvujemo u razvoju turizma u Crnoj Gori”, naveo je Leitner u odgovoru Jokiću.

Korišćene fotografije—www.uzickarepublikapess.rs