Zlatibor na mapi turista iz Severne Amerike

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
12. Jul 2023
Zlatibor na mapi turista iz Severne Amerike

Predstavnici firme New Deal Europe koja se bavi pozicioniranjem zemalja regiona na turističkim tržištima, gdin Robert Dee i gdin Tine Murn, su u studijskoj poseti Srbiji sa ciljem bližeg upoznavanja sa turističkom ponudom. Tom prilikom ,6. jula posetili su i Zlatibor gde su se uverili u prestižno zvanje turističkog lidera među planinama Srbije.

Turistička organizacija Zlatibor im je predstavila najposećeniji speleološki objekat, Stopića pećinu, kao i srce zlatiborske tradicije Muzej “Staro selo” Sirogojno. Upoznali su simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, i doživeli duh tradicije degustirajući autentične zlatiborske specijalitete.

Turistička organizacija Srbije učestvuje u projektu Essential Balkans koji podržava Evropska turistička komisija (ETK). ETK je evropska organizacija koja okuplja 33 nacionalne turističke organizacije i ima za cilj prevashodno promociju Evrope na vanevropskim tržištima. Iz sredstava koje Evropskoj turističkoj komisiji odobrava Evropska komisija kofinansiraju se projekti promocije koji obuhvataju više zemalja članica. Projekt Essential Balkans obuhvata Srbiju, Rumuniju i Crnu Goru i podrazumeva promotivne aktivnosti na tržištu SAD usmerene ka tamošnjoj turističkoj privredi – organizatorima putovanja i putničkim agencijama, sa ciljem da se ove tri zemlje nađu u ponudama turističkih programa. Realizacija ovog projekta je, nakon tendera koji je sprovela Evropska turistička komisija, poveren firmi New Deal Europe.

Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže, degustacija tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i ljubaznost lokalnog stanovništva privukla je pažnju predstavnici firme New Deal Europe. Mnoštvo korisnih informacija, kao i lična iskustva će podeliti na svojoj turističkoj platformi čime će dodatno pojačati promociju i plasman „zlatne planine“ na turističkom tržištu Severne Amerike.

Naslovna fotografija—Turistička organizacija Zlatibor