100 novih parking mesta u centru grada

27. Februar 2022
100 novih parking mesta u centru grada

Parkiranje u Užicu predstavlja decenijski problem čije rešavanje je u vrhu prioriteta gradske vlasti. Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Slobodana Šiljkovića, Grad je uz pomoć kancelarije UNOPS-a uradio Strateški plan razvoja parking prostora u Užicu za naredne četiri godine. U tom smislu, nakon preseljenja robne pijace “Međaj” u zgradu na prostoru pijace “Lipa”, odlučeno je da se na ovoj lokaciji prostor preuredi u parking.

“Prostor nekadašnje robne pijace “Međaj” nakon adaptacije imaće od 80 do 100 parking mesta, što za naš grad predstavlja veliku stvar, znajući da trenutno imamo svega oko 1050 zoniranih parking mesta. U planu je da to bude druga, odnosno plava zona”, rekao je Šiljković i naveo i da uskoro kreću radovi na sređivanju postojećeg parkinga na prostoru srušene pošte.

“Taj prostor nije vlasništvo Grada već Direkcije za imovinu. Dobili smo saglasnost da ga uredimo na zadovoljstvo svih korisnika parking usluga.”
Kako navodi Šiljković u planu je i izgradnja parking garaže: “Uradili smo predlog projekta javnog privatnog partnerstva, koji su odbornici usvojili na Skupštini, trenutno se radi konkursna dokumentacija i javni poziv. Nakon toga potencijalni investitori će imati mogućnost da na lokaciji “Međaj” izgrade parking zgradu koja će imati oko 300 parking mesta.”


Srđan Nedeljković član Gradskog veća zadužen za javna preduzeća rekao je da je u toku tender za izvođača radova koji će urediti prostor namenjen za parking na lokaciji nekadašnje robne pijace “Međaj”.

Nedeljković navodi da će biti kompletno urađena kišna kanalizacija, prilazne rampe, iscrtavanje i farbanje parking mesta, kao i da će biti sanirana ograda.

Grad Užice će, prema rečima Nedeljkovića, u sređivanje ova dva parking prostora, uložiti oko 7 miliona dinara iz svog budžeta.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.