30 godina postojanja i rada Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga

Autor: uzice.rs
03. Novembar 2022
30 godina postojanja i rada Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga

U prisustvu predstavnika udruženja, članova njihovih porodica, predstavnika grada i resornog ministarstva, kao i brojnih gostiju Udruženje paraplegičara Zlatiborskog okruga obeležilo je 30 godina postojanja i rada.

Ovaj značajan jubilej čestitala im je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. Prema njenim rečima postojanje i rad ovog udruženja od ogromnog su značaja, kako za članove tako i za donosioce odluka, jer zahvaljujući njihovim predlozima sredstva se opredeljuju na pravi način.

“Grad iz godine u godinu izdavaja veći iznos sredstava za rad svih udruženja osoba sa invaliditetom u našem gradu, pa je tako ove godine budžetom opredeljeno 12 miliona dinara za 11 udruženja. Naravno naša podrška ogleda se i u svim ostalim aktivnostima koje realizujemo sa ciljem unapređenja infrastrukture i povećanja pristupačnosti. Tako će biti i u narednom periodu, jer ćemo učiniti sve što je potrebno da naša saradnja ostane na visokom nivou. Želimo da zajedno kroz realizaciju vaših predloga i ideja rešavamo probleme i stvaramo okruženje u kome će vaši ali i članovi svih ostalih udruženja osoba sa invaliditetom živeti bolje i kvalitetnije. Čestitam vam 30 godina postojanja i rada i želim da trajete još dugo, a na radost i korist onih kojima je vaša podrška preko potrebna”.

U znak zahvalnosti na podršci i razumevanju predsednik Udruženja paraplegičara Zlatiborskog okruga Radovan Savić uručio je zahvalnice gradonačelnici Užica i drugim pojedincima koji su dali doprinos u radu udruženja.

Udruženje paraplegičara Zlatiborskog okruga osnovano je 1992. godine. Trenutno broji oko 40 članova sa područja Zlatiborskog okruga i osnovano je sa ciljem da se ljudima sa povređenom kičmenom moždinom pruži svaki vid podrške i pomoći, kako u ostvarivanju njihovih osnovnih ljudskih i zakonskih prava, tako i u ohrabrivanju i osnaživanju za što samostalnije funkcionisanje i što aktivnije učešće u svim sferama društvenog života.

Članovi udruženja učestvuju u svim aktivnostima, a naročito su uspešni u stonom tenisu, pikadu, atletskim disciplinama. Miloš Zarić, Nebojša Đurić, Ivana Petrović postigli su vrhunske rezultate u paraatletskim disciplinama na najvećim svetskim takmičenjima, a nije mali broj članova koji su za svoje talente nagrađivani u oblastima literarnog stvaralaštva i umetnosti.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs