300 miliona dinara za razvoj aerodroma Ponikve

19. Mart 2021
300 miliona dinara za razvoj aerodroma Ponikve

Uz podršku Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastructure u razvoj aerodroma Ponikve u ovoj godini biće uloženo 300 miliona dinara, rekao je Mihajlo Zdravković direktor Aerodroma Srbija na sastanku sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević i njenim saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Po njegovim rečima u prvoj fazi radiće se na produžetku piste, kako bi cela pista u dužini od 3 087 metara bila stavljena u funkciju i izgradnji nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je istakla da će biti učinjeni svi neophodni koraci u realizaciji ove investicije za koju će projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediti neophodnu projektno tehničku dokumentaciju. Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe, ocenila je gradonačelnica.