Rezervoar Vranjevina na Zlatiboru zvanično u funkciji

Autor: zlatiborpress.rs
01. Novembar 2023
Rezervoar Vranjevina na Zlatiboru zvanično u funkciji

Na Zlatiboru je zvanično stavljen u funkciju rezervoar Vranjevina, koji će stanovništvu Zlatibora obezbediti još bolje i sigurnije snadbevanje vodom. Rezervoar Vranjevina na Zlatiboru pušten je u rad svečanom ceremonijom i osvećenjem, kojoj je pored predstavnika opštine Čajetina, prisustovao i veliki broj zvanica. Sve prisutne pozdravio je direktor JKP“Vodovod Zlatibor“ Milomir Tucović istakavši značaj ovog projekta.

“Projekat je od nemerljivog značaja, omogućuje razvoj Zlatibora u nesmetanom planu, jer bez dodatnih količina vode nije moguća izgradnja novih hotela, smeštajnih kapaciteta i drugih sadržaja na Zlatiboru. Investitor kompletnog objekta bila je opština Čajetina, i ovom prilikom se zahvaljujem što su opredelili velika novčana sredstva da završimo ovaj impozantan objekat, a izvođač radova je bila firma “Pjević” iz Čajetine”, rekao je Milomir Tucović, direktor JKP”Vodovod Zlatibor” Čajetina.

Ovaj rezervoar kapaciteta 2000 m3 upojen je u vodovodni sistem Rzav. Glavni rezervoar Karaula i rezervoar Vranjevina su na istoj nadmorskoj visini i rade po principu spojenih sudova , što će doprineti boljem snadbevanju Zlatibora vodom u vanrednim situacijama.

“Ove godine nismo imali nijedan dan zastoja u vodosnadbevanju, bilo je havarijskih prekida koje su parcijalne, ali vodosnadbevanje je proteklo u najboljem redu”.

U narednom periodu u planu je rad na novom rezervoaru na Crnom vrhu,ali i proširenje vodovodnih kapaciteta rezervoara Karaula.

Korišćene fotografije preuzete sa www.zlatiborpress.rs