360 miliona dinara za čistu vodu u Užicu

15. April 2016
360 miliona dinara za čistu vodu u Užicu

Vlada Srbije odobrila je finansiranje rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za prečišćavanje vode za piće “Petar Antonijević” u Užicu.

Time će biti rešen problem snabdevanja pijaćom vodom 70.000 Užičana, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ministarstvo će finansirati izgradnju postrojenja sa 360 miliona dinara, što je 90 odsto ukupne vrednosti projekta, dok će grad Užice učestvovati u investiciji sa 40 miliona dinara.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila da će radovi početi u junu i da će  biti završeni do kraja jeseni.

“Godinu i po dana radimo na projektu Fabrike vode u Užicu i napravljena je projektno-tehnička dokumentacija sa gradom. Zaključak o obezbeđivanju sredstava je prošao vladu jednoglasno i taj novac će biti na razdelu Ministarstva građevinarstva”, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ministarstvo će u narednih dvadesetak dana raspisati tender i izabrati izvođače.

“Najkasnije u junu, kako sam ranije i rekla, počeće radovi na Fabrici vode u Užicu. Prva faza mora biti gotova do kraja jeseni, a u međuvremenu ćemo raditi na dopuni dokumentaciji za drugu fazu”, istakla je Mihajlović.

Ona je poručila da do kraja ove godine ili do kraja prvog kvartala naredne godine Užice mora da dobije fabriku vode.

“Ne postoji više nijedan razlog da Užice ne dobije fabriku vode”, dodala je Mihajlović.