Akcija ,,Ne na moje mesto” sprovedena na Zlatiboru

Autor: cajetina.org.rs
24. Avgust 2023
Akcija ,,Ne na moje mesto” sprovedena na Zlatiboru

Udruženje građana ,,Inkluzija osoba sa invaliditetom Zlatibor” je u saradnji sa Savezom za pristupačnost Srbije sprovelo akciju na Zlatiboru pod nazivom ,,Ne na moje mesto”. Akcija je sprovedena kao deo istoimenog projekta koji se realizuje u okviru Programa podrške javnom zagovaranju #IstražiOsnaži koji sprovodi Trag fondacija.

Akcija ima za cilj da ukaže na problem zauzimanja parking mesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom od strane onih kojima to nije potrebno i koji na to nemaju pravo. U okviru akcije podeljen je propagadni material i termosi za kola.

Tokom trajanja akcije niko ko nema propisnu nalepnicu nije se parkirao na obeleženo mesto. Aleksandar Radišić, predsednik udruženja istako je da je opština Čajetina obezbedila dovoljan broj parking mesta, kao i sistem kontrole, tako da turisti sa invaliditetom ne moraju da brinu da će njihovo mesto zauzeti neko ko nema nalepnicu.

Opština Čajetina će nastaviti kontinuirano da unapređuje uslove za boravak turista sa invaliditetom, kao i stanovnika sa invaliditetom.

Fotografije u tekstu preuzete sa www.cajetina.org.rs