Ako je ovo zlatno doba, šta je pakao?

15. Mart 2019
Ako je ovo zlatno doba, šta je pakao?

Osmi put zaredom ispred Gradske kuće u Užicu nezadovoljni građani su se okupili pod parolom 1 od 5 miliona, a obratli sui m se i Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i Desimir Dragojlović, građanin Užica.

Jovanović je prenoseći podršku Asocijacije slobodnih odbornika, čast mi je da pred ponosnim i nesalomivim građanima Užica govorim večeras, rekao je Nikola Jovanović, predstavnik,  Asocijacije slobodnih odbornika, koju su krajem februara formirali opozicioni odbornici lokalnih skupština gradova i opština iz cele Srbije.  On je poručio da iz prestonice donosi loše, ali i dobre vesti, navodeći kao loše trošenje 15 miliona evra za gondolu i tri miliona evra za jarbol na koji će kako je naglasio podići zastavu Srbije koja je po njegovoj oceni najlepša na svetu.  Jovanović smatra da se ovim činom krije sramota da je ministar vojske julovski dezerter koji u 47. godini uči da namešta krevet i čisti pušku, brukajući time sećanje na Petra Bojovića, Živojina Mišića i Stepu Stepanovića, zaključio je on.

Užice je grad u kome nema čistog vazduha, industrije ni infrastrukture, ali nije ih sramota da govore da  smo 2017. godine zakoračili u zlatno doba, rekao je Jovanović, pitajući okupljene “da li žive u zlatnom dobu” i samozapitajući se “Ako je ovo zlatno doba, šta je pakao?”.

Kao dobru vest, Jovanović je okupljenim građanima Užica preneo da je narod u Srbiji ustao, podsećajući ih da u više od 90 gradova nezadovoljni građani šetaju, da svake subote u Beogradu šeta od 25 do 60 hiljada ljudi.

Desimir Dragojlović, advokat iz Užica podsećajući se na proteste iz 90-tih godina prošlog veka je istakao da je tih godine u Srbiji počelo da se seje seme demokratije, ali da nismo dočekali da se uberu demokratski plodovi i da se sačuva život premijera Zorana Đinđića. Dragojlović je dodao da ovo što nam se danas događa nismo zaslužili, naglašavajući da bi svi koji su izabrali sadašnjeg predsednika trebali da snose odgovornost i pred nama, ali i budućim pokolenjima.

Naredno okupljanje zakazano je na istom mestu u petak, 22. marta od 19 časova.