Asim Sarvan i grupa Targum u Užicu

03. Novembar 2022
Asim Sarvan i grupa Targum u Užicu

Asim Sarvan će sa grupom “Targum” predstaviti svoja dva nova albuma: “60’s u mom Gradu” i “Kamen po kamen” i svakako nezaboravne hitove grupe “S vremena na vreme”. Koncert je u petak, 4. novembra u 21 čas. Cena karte je 400 dinara, a posetioci će moći da kupe i ova dva albuma.

Asim Sarvan je rođen 6. novembra 1949. godine u Tarevcima kod Modriče. Nakon odlaska na studije u Beograd, početkom sedamdesetih godina, osniva sa braćom Đukić i Ljubom Ninkovićem grupu “S vremena na vreme”. Sa grupom je proveo 7 godina, obišavši tadašnju Jugoslaviju uzduž i popreko. Koncerti, snimanja za TV i kontinuirana saradnja sa Radio Beogradom i beogradskim pozorištima… Sarađuje sa Ateljeom 212 radeći muziku za predstavu pokojnog Zorana Radmilovića „Ne-sumnjivo lice“. Bilo je to 1975. godine.

Godine 1978. muzička grupa „S vremena na vreme“ se razilazi. Asim Sarvan, nastavlja samostalni rad. Uglavnom, na radiju 202, jedno vreme radi kao muzički saradnik, zatim, u Dramskom programu i Redakciji Zabavno humorističkog programa. Sa kolegom iz grupe, Ljubom Ninkovićem, često nastupa, sa kojim snima najveće hitove S vremena na vreme (1990) kako bi se održao kakav takav kontinuitet rada ove grupe.

Fotografija—GKC