Ćitići zatražili tromesečno odlaganje iseljenja

10. Decembar 2019
Ćitići zatražili tromesečno odlaganje iseljenja

Simbolično ili ne, Branislav Ćitić sa suprugom i decom 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava predložio je javnom izvršitelju produženje roka od tri meseca nakon čega će se tvrdi dobrovoljno iseliti iz kuće u Vidovdanskoj ulici broj 35 u Užicu. Nakon jutrošnjeg dolaska zamenika izvršitelja Filipa Vitića na adresu u Vidovdanskoj, u pratnji velikog broja pripadnika policije, i s druge strane komšija i prijatelja porodice Ćitić koji su se i prethodna dva puta solidarisali u nastojanju da spreče prinudno iseljenje, usledio je dogovor i poziv za sastanak u devet časova u kancelariji javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića.

Ističući da je porodici potrebno vreme da se isele iz kuće, Branislav se pitao zašto je poveriocima toliko hitno da ih baš sada isele, kada se sudski spor vodi 10 godina.

Na zakazanom sastanku u kancelariji javnog izvršitelja, Ćitić je dao pisanu izjavu u kojoj je zatražio garanciju da ih do 10. marta niko neće uznemiravati i da će se do tada dobrovoljno iseliti. Nakon što dobijem garanciju dostaviću broj računa na koji bi mu bio uplaćen novac koji mu sleduje. Od tih para planiramo da kupimo stan i prekinemo situaciju u kojoj se nalazimo, a koja nas psihički i fizički sve iscrpljuje, rekao je Ćitić.

 

Podsećamo, Branislav Ćitić je bio u sudskom sporu oko kuće u Vidovdanskoj, sa svojim rođakom deset godina. U tom periodu porodica nije mogla da postigne dogovor oko deobe, pa je kuća na licitaciji prodata Ćitićevom rođaku koji živi u inostranstvu.