Deca iz Lužničke doline od sutra i zvanično u prvom seoskom vrtiću

Autor: uzice.rs
21. Novembar 2023
Deca iz Lužničke doline od sutra i zvanično u prvom seoskom vrtiću

Svečanim presecanjem vrpce i završnom konferencijom projekta “Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan” otvoren je prvi seoski vrtić na teritoriji grada Užica. U objekat Predškolske ustanove “Duga” čiji je kapacitet 55 mesta, od sutra će dolaziti mališani iz Karana ali i svih sela Lužničke doline.

Uz zahvalnost partnerima iz programa EUPRO plus, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je deci da u ovom vrtiću provedu najlepše trenutke svog detinjstva.

“Malo je reći da smo danas zaista svi veoma srećni jer smo uspeli da u predviđenom roku završimo realizaciju ovog projekta, koji ima ogroman značaj za meštane Karana i ostalih sela Lužničke doline.

Otvorili smo prvi seoski vrtić na području grada Užica i to je ono po čemu ćemo ovaj objekat uvek pamtiti. U vrtiću “Duga”, ovde u Karanu,moći će da boravi oko 55 mališana, zahvaljujući podršci i finansijskim sredstvima naših partnera iz programa EUPRO plus, kojima se i ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom poverenju.

Naravno nadam se da će naša dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta života svih naših građana. Mi kao lokalna samouprava nastavljamo dalje sa otvaranjem novih vrtića. Završavamo radove u Kremnima a uskoro nas očekuje i početak radova u Zlakusi. Tokom naredne godine, nadam se, završićemo i objekat novog vrtića na Carini.

Svako dete u Užicu imaće svoje mesto mesto u vrtiću. To smo obećali građanima Užica i to obećanje sigurno ćemo ispuniti”, naglasila je gradonačelnica.

Prema rečima Veselinke Jovanović direktorke Predškolske ustanove Užice već od sutra 38 dece, čiji roditelji su već potpisali ugovore boraviće u ovom novom i savremeno opremljenom prostoru.

“U ime svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi Užice i u svoje lično ime želela bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, pre svega gradu Užicu koji je procenio da je ovom mestu potreban ovakav objekat. Sutra deca ulaze u ovaj prostor, njih 46 je trenuto prijavljeno za boravak, roditelji 38 dece već su potpisali ugovore, objekat i vaspitači u potpunosti su spremni. Moram da naglasim i da je ovo jedan od najepših i nasavremenijih vrtića koje smo dobili, opremljen po najsavremnijim stadardima gde će deca imati i mnogo bolje uslove za boravak od dece koja borave u vrtićima u gradu.

U vrtiću “Duga” sa mališanima će raditi dve medicinske sestre vaspitača i dve vaspitačice a hrana će se pripremati u samom objektu.

Trenutno u svim objektima Predškolske ustanove Užice boravi 2 134 dece, dok je njih oko 220 na takozvanoj listi čekanja. Sa otvaranjem novog vrtića na Carini, kao i vrtića u Kremnima i Zlakusi i ta lista konačno će biti ukinuta.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs