„Deca recikliraju” u OŠ “Dušan Jerković”

Autor: uzickarepublikapress.rs
28. Novembar 2021
„Deca recikliraju” u OŠ “Dušan Jerković”

Eko patrola u OŠ “Dušan Jerković” prošlog vikenda  je uspešno sprovela još jednu akciju prikupljanja starog papira, kartona i plastike. Ukupno je prikupljeno 1495 kg papira, 360kg katona i 117 kg plastike. Do sledeće akcije učenici OŠ ‚‚Dušan Jerković‚ svakodnevno recikliraju u Eko kutku škole.

 

Nakon toga u kabinetu biologije OŠ ‚‚Dušan Jerković‚‚ održana je prva radionica Eko Patrole sa temom OTPAD I RECIKLAŽA, u okviru projekta „Deca recikliraju‚‚.

 

Zahvaljujući stručnosti i angažovanju nastavnice biologije Nataše Aćimović atmosfera je bila sjajna, sa dosta odgovora KAKO MOŽEMO I ŠTA MOŽEMO učiniti i promeniti kao pojedinci u očuvanju životne sredine.

Bilo je i takmičarski, jer se na kraju sve sto je naučeno iskoristilo u kvizu, pa se nadamo da će biti primenjeno i u praksi, istakla je Danijela Sretković, menadžerka projekta. 

Inače, projekat ‚‚Deca recikliraju‚‚  sprovodi se u okviru projekta Zeleni inkubator, koji zajedno realizuju Beogradska otvorena škola,  Mladi istraživači Srbije i Inženjeri zaštite životne sredine, uz finansijsku podršku Evropske unije.