Deda Mraz stigao u “Zračak”, košarkaši Zlatibora pozivaju publiku da budu humani

26. Decembar 2018
Deda Mraz stigao u “Zračak”, košarkaši Zlatibora pozivaju publiku da budu humani

Korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini zajedno sa učenicima osnovne škole „Dimitrije Tucović“u Čajetini, izveli su tradicionalnu Novogodišnju priredbu. Praznično raspoloženje stiglo je među decu i mlade iz Zračka u biblioteku „Ljubiša R. Đenić“ priređena svečanost.

„Pripreme za Novogodišnju priredbu su trajale oko mesec dana. Njima izuzetno znači ovaj vid rada, oni se osećaju izuzetno korisno i prija im ovaj način funkcionisanja. Izuzetno se raduju gostima i vremenu koje provedu sa ljudima iz lokalne zajednice,“ kaže koordinatorka usluge u Zračku Marina Kutlešić dodajući da se o priredbama dugo priča i da se deca i mladi raduju ovakvim događajima.

Četrnaestoro korisnika Zračka dobilo je od Deda Mraza paketiće koje su uz Crveni krst darovale škole Dimitrije Tucović, Milivoje Borović i Savo Jovanović Sirogojno.

Inače, priredba je deo aktivnosti koje se sprovode u Zračku kako bi deca i učila nove stvari i stariji se osposobili za samostalan život.

Svečanostima za korisnike Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Zračak“, pridružuju se i košarkaši Zlatibora odlukom uprave kluba da se ulaz na utakmicu ne plaća.

Zato uoči derbija 15. kola Košarkaške lige Srbije u kome će u nedelju 30. decembra od 17  časova u dvorani Wai Tai ugostiti ekipu čačanskog Borca pozivaju ljubitelje košarke da ih osim u takmičarskom podrže i u humanitarnom karakteru utakmice i da u skladu sa svojim mogućnostima ponesu poklone koji će biti uručeni deci iz Zračka povodom Nove godine.

Čajetinski klub će ovom akcijom upotpuniti praznično raspoloženje u utakmici sa bratskim klubom iz Čačka, koji na Zlatibor dolazi kao lider KLS-a i učinkom od 12 pobeda i jednog poraza.