Deda Mraz tradicionalno obradovao školarce u Gostinici

Autor: B.Kuzmanović
02. Januar 2022
Deda Mraz tradicionalno obradovao školarce u Gostinici

Treću godinu zaredom Deda Mraz je na kraju prvog polugodišta obradovao predškolce i učenike nižih razreda izdvojenog odeljenja OŠ „Nada Matić“ u Gostinici. Prigodnom programom mališani su se zahvalili donatorima i v.d. direktorki škole, Ivani Cvetković koja je prisustvovala priredbi.

Za 18 učenika paketiće su ove godine donirali Dalibor Perišić, bivši učenik ove škole koji više od dve decenije sa porodicom živi i radi u Parizu. Akciju je podržao i Gvozden Starčević, vlasnik Etno domaćinstva Šebovina koje se nalazi na oko tri kilometra od školskog objekta, koje je u maju prošle godine otvorilo vrata za goste koji žele da odmor provedu u netaknutoj prirodi.


Podsećamo, akciju darivanja u školi u Gostinici inicirale su krajem 2019. godine porodice Mihaila Maksimovića iz Gostinice i Mila Jovančićevića sa Jelove gore. Prošle godine akciju je nastavio Milomir-Mića Milivojević, takođe iz Gostinice.


Inače, škola u Gostinici izgrađena je 1949. godine. Iako se odavno našla na spisku objekata za rekonstrukciju po principu energetske efikasnost još uvek ništa nije urađeno pa se učenici i ove zime greju na peći bubnjare.

Rekonstrukcijom na ovom objektu trebalo bi da bude zamenjena stolarija i krovna opšivka, izvedeni zidarski i limarski radovi, postavljeni radijatori i izgrađena kotlarnica.

Nedavno su Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike i Dragan Stoimenović, zamenik direktora firme „Kredo“, koja će izvoditi radove potpisali ugovor za energetsku sanaciju na objektu vrtića Poletarac i tri osnovne škole, a biće finansirano od strane Švajcarske vlade.

Gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević je tada istakla „da će kompletnu sanaciju osnovne škole u Gostinici, koja je prvobitno bila deo ovog projekta, Grad finansirati sredstvima iz budžeta tako da će to biti peti u potpunosti energetski revitalizovan objekat“.

Deca koja pohađaju nastavu u ovoj školi i njihovi roditelji veruju da će uoči naredne nove 2023. godine Deda Mraza konačno dočekati u ušuškanim učionicama.

Deda Mraz već stigao u školu u Gostinici

 

Meštani nastavljaju da daruju decu u školi u Gostinici