Deljenje najlepših utisaka

21. Februar 2022
Deljenje najlepših utisaka

Članovi bibliotečke sekcije izdvojenog odeljenja u Krvavcima OŠ „Aleksa Dejović“ prvi put ove školske godine učestvovali su sa svojim radovima u obeležavanju Međunarodnog meseca školskih biblioteka.


Pravljenje postera bilo je veoma interesantno, kreativno i zabavno. Projekat je tekao u deljenju najlepših utisaka uz čvrsto obećanje da će učenici uzeti učešće i naredne školske godine. Članovi bibliotečke sekcije postavili su postere i izložbu u svojoj školi na ovogodišnju temu proslave, „Bajke i narodne priče širom sveta“, što je izazvalo pažnju i razdraganost. Poster i fotografije aktivnosti, na veliko zadovoljstvo svih učesnika, objavljeni su i na sajtu Međunarodnog udruženja školskih bibliotekara – IASL, pored radova mnogobrojnih učenika iz drugih zemalja sveta.

Aktivnost je počela pričanjem o bajkama i pričama koje učenici vole i uz koje odrastaju sva deca, i na taj način su razvijali svoju maštu i kreativnost kroz omiljene likove i junake, stvarajući potpuno novu avanturu. Leteli smo na krilima mašte i crtali omiljene likove koje smo svima pokazali.

Sve ove aktivnosti su sprovedene u cilju podsticanja korišćenja usluga školske biblioteke, kao i povećanja sposobnosti školske biblioteke da podstakne kreativni rad učenika i celoživotno učenje, ističe Ana Duković, viši diplomirani bibliotekar OŠ „Aleksa Dejović“, Sevojno.