Dežurne službe komunalnih preduzeća radiće tokom praznika

30. April 2021
Dežurne službe komunalnih preduzeća radiće tokom praznika

Za vreme predstojećih Vaskršnjih praznika dežurne službe Grada Užica će funkcionisati na ustaljen način, rekao je Ivan Stanisavljević član Gradskog veća zadužen za rad javnih preduzeća.

Javni gradski i prigradski saobraćaj od petka 30. aprila do srede 5. maja odvijaće se po nedeljnom redu vožnje, a od srede se prelazi na redovni letnji red vožnje. Na svim otvorenim parkiralištima JKP “Bioktoš” parking se neće naplaćivati, a ta usluga biće naplaćivana samo u Javnoj garaži. Službe održavanja ovog preduzeća radiće u nešto manjem obimu,  dok je dežurna služba i prodavnica na groblju Sarića Osoje na raspolaganju 24 sata.

Zelena pijaca “Lipa” i Robna pijaca “Međaj” neće raditi u nedelju 2. maja, ostalim prazničnim danima pijace rade po uobičajenom radnom vremenu. Pranje i dezinfekcija pijace izvršiće se u subotu 1. maja.

Cvećara JKP “Bioktoš”, koja se nalazi u ulici Kralja Petra I ne radi 30. aprila i 2. maja, a 1.,3. i 4. radiće od 7 do 14,30 časova.

Za dane praznika biće otvoreni dežurni telefoni RJ “Gradska groblja” 064/ 820 32 07 i 064/ 820 32 86.

Za vreme uskršnjih praznika do 5. maja neće se vršiti odvoženje kabastog otpada. Po planu odvoženja u
sredu 05.05. kabasti otpad se uzima u MZ Rosulje. Građani treba da pripreme kabasti otpad i odlože pored kontejnera dan do dva dana pre datog termina po mesnim zajednicama. Sve dodatne informacije građani mogu dobiti pozivom na broj Call Centra 031/525- 427 , 0800/031-030.

Dežurna služba Gradske toplane Užice pratiće situaciju sa dnevnim temperaturama i u skladu sa tim po potrebi grejati stanove, iako je grejna sezona zvanično završena 15. aprila. U JKP  “Vodovod ” dežurna služba je kao i do sada na raspolaganju sugrađanima 24 sata.

JP “Veliki park” obaveštava građane da za vreme predstojećih praznika Sportska dvorana u Velikom parku neće raditi. Teretana će raditi u utorak 4. maja u vremenu od 12 do 20 časova. Teretana neće raditi u subotu 1. maja i ponedeljak 3. maja. Gradski bazen će raditi u ponedeljak 3. i utorak 4. maja u vremenu od 8 do 22 časa. Gradski bazen neće raditi 1. i 2. maja.

Za subotu i nedelju nisu planirane vakcinacije i revakcinacije, pa se od ponedeljka 3. maja nastavlja po starom. Kovid ambulante u gradu i ostale dežurne službe radiće svaki dan kao i do sada.