Donacije iz Ministarstva pravde i Nemačke klinike

29. Decembar 2016
Donacije iz Ministarstva pravde  i Nemačke klinike

Zdravstvenom centru Užice isporučena su sanitetska vozila, koja će biti korišćena u Užicu, Novoj Varoši, Čajetini, Bajinoj Bašti i Požegi, čija ukupna vrednost je 36 miliona dinara. Kupljena su od sredstava Ministarstvo pravde po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

 

Potpuno nova i mobilna vozila sada će pacijentima omogućiti brži i kvalitetniji prevoz do tercijarnih ustanova, veruje gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

U užičku bolnicu nedavno je stigla i donacija iz klinike Vincentu iz grada Auzburga u Nemačkoj, u kojoj radi Dragan Marković, poreklom iz Trnave.

On je u dogovoru sa vlasnikom klinike bolnici u Užicu donirao krevete, dušeke, noćne stočiće, kolica za nepokretne pacijente, hiruršku i drugu prateću opremu. Celokupna donacija vredna je dva miliona i 800 hiljada dinara, tvrdi dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

On je rekao da će se kreveti i prateća oprema, iz ove donacije koristiti za centralnu intenzivnu negu, hirurgiju, neurologiju i ušno odeljenje.

Božović je istakao da je rukovodstvo Fabrike „Prvi partizan“ iz Užica, zahvaljujći direktoru Dobrosavu Andriću i njegovim saradnicima, doniralo 2, 2 miliona dinara. Novac je uplaćen Siemens-u koji je popravio opremu u angio-sali, koja nije radila od jula ove godine.

Posle novogodišnjih praznika očekujemo da će u funkciju biti vraćena i magnetna rezonanca, koja ne radi od polovine novembra ove godine, jer se Ministarstvo zdravlja obavezalo da novac direktno uplati ovlašćenom serviseru Dženeral elektriku, objasnio je dr Božović.