“Duh mladosti” tutnji Srbijom

08. Septembar 2017
“Duh mladosti” tutnji Srbijom

„Duh mladosti“ koji će se u nedelju, 10. septembra u 17 časova zaustaviti u Užicu u promovisaće dualno i preduzetničko obrazovanje, sporte, besplatno vežbanje, volonterizam i uopšte mlade.

Pokrovitelj projekta Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizovaće panel diskusije na temu dualnog obrazovanja i preduzetništva. Osim predstavnika nadležnog ministarstva o ovim aktuelnim temama govoriće i predstavnici srednjih škola i kompanija koje daju podršku celokupnom procesu.

Po najavio Dunje Đenić, gradske većnice svi prisutni biće u prilici da rešavaju Pisa testova za najmlađe, ali i da se takmiče u rukometu, fudbalu i basketu 3×3.

Užičani će imati priliku da učestvuju u akciji koju organizuju „Spirit of Youth„ i „Radio S“ – „Zgib zona“ u kojoj grad koji uradi najviše zgibova osvaja renoviranje dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji.

Poziv za nedelju otvoren je za sve sugrađane, a “Zbog Zona” je na Gradski trg od 16,45. Grad koji „uradi“ najviše zgibova dobija sredstva za obnovu igrališta ili parka, a užičani će se u ovoj akciji boriti za obnovu košarkaškog terena u OŠ “Nada Matić”.

Inače, ovo takmičenje će do kraja kampanje biti organizovano u 33 grada u Srbiji. Trenutno je u vođstvu Bela Palanka sa 12 304 zgiba, drugoplasorani je Niš sa 8 554, dok se na trećem mestu nalazi Prijepolje čiji sugrađani su krajem jula uradili 8 323 zgiba.