U MZ Krčagovo sastanak o selekciji otpada

iconEkologija

February 10, 2020

SUBREC projektni tim, u sklopu aktivnosti informisanja građana o uspostavljanju Sistema primarne selekcije otpada u 2.500 domaćinstava u gradu Užicu, organizuje večeras, 10. februara od 19 sati sastanak sa stanovnicima MZ Krčagovo, u prostorijama ove mesne zajednice. Na sastanku će biti reči o podeli komunalne opreme građanima, instrukcijama za primenu novog načina rada i ostalim relevantnim aspektima ove projektne aktivnosti. Sa sugrađanima će razgovarati članovi projektnog tima iz redova JKP “Bioktoš” i JKP “Duboko”, u nameri da pojasne sistem koji se uspostavlja i ponude odgovore na pitanja i nedoumice, samih građana.

Na sastanak su pozvani sugrađani iz ulica: Senjak, Mendino brdo, Tanaska Rajića, Majora Gavrilovića, Nadežde Petrović, Stojana Obradovića, Majora Todorovića, Alekse Šantića, Dragiše Lapčevića i Pavla Vujića.

Predviđeno je da se podela komunalne opreme završi do kraja februara, a naredni sastanci sa stanovništvom organizovaće se u skladu sa dinamikom same podele, najavljuju iz Regionalnog centra za upravljanje otpadom “Duboko” iz Užica.

Projekat, “Predgrađa recikliraju – Uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u prigradskim naseljima Užica i Tuzle” SUBREC, finansira se sredstvima Evropske unije iz IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina za period od 2014. do 2020. Godine.  Zajednički ga realizuju partnerske institucije iz Srbije, JKP Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko“ Užice i JKP „Bioktoš“ Užice, a sa teritorije Bosne i Hercegovine, JKP „Komunalac“ i Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle.