Električni orgazam za ljude budućnosti / tribina: Novi talas 1980. – 2022.

16. Novembar 2022
Električni orgazam za ljude budućnosti / tribina: Novi talas 1980. – 2022.

Električni orgazam za ljude budućnosti je dokumentarni film iz 2019.godine. Prateći Električni orgazam na njihovoj prekookeanskoj turneji proleća 2018. godine, slikamo portret jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, otkrivajući zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 40 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sećanja samih članova benda. No censure, no filter.

U filmu se pojavljuju: Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukic, Električni Orgazam, Srđan ‘Gile’ Gojković, Jovan Jovanović, Ljubomir Jovanović, Blagoje Nedeljković, Zoran Radomirović i Marina Vulić.
Rediteljka ovog ostvarenja je Marija Vukić koja će ujedno biti i gošća projekcije. Početak projekcije je u 20h u klubu GKC-a.

Nakon toga, sledi tribina sa temom: Novi talas i diskografsko izdavačka dešavanja 1980.-2022. Gosti tribine su Bane Lokner, muzički kritičar i publicista i Predrag Jovanović, profesor kompjuterske nauke i tehnologije. Planirani početak tribine je oko 21h a ulaza na celokupan program za sve zainteresovane je slobodan.

Fotografija u tekstu—Gradski kulturni centar