Erski humor mi je bio smešan, a onda sam u njemu počeo živeti

27. Mart 2016
Erski humor mi je bio smešan, a onda sam u njemu počeo živeti

Unija studenata Užica raspisala je literarni konkurs na temu Erski humor mi je bio smešan, a onda sam u njemu počeo živeti.

Literarni konkurs u ovom udruženju studenata nije novina, pa je tako ovo već treća godina po redu kako se konkurs sprovodi.

Ono što interesuje organizatore jeste kako to mladi Užicani vide svoj grad, njegov život i razvoj, koje su to mane ili pak prednosti grada Užica, šta bi u njemu valjalo menjati i na koji način bi to trebalo činiti. Svesni toga da je erski mentalitet nešto što nas izdvaja od ostalih, čini posebnima i posebno interesantnima, studenti okupljeni u Uniji studenata Užice ovim konkursom žele videti i u kom to pravu oštrice erskog, britkog pera bivaju usmerene.

Na osnovu prethodnih iskustava, očekuje se veliki broj odličnih radova, o čijem će kvalitetu odlučivati žiri sastavljen upravo od članova Unije studenata Užica.

Za najbolje učesnike konkursa obezbeđene su i novčane nagrade i to, 5000 dinara za pravo mesto, 3 000 dinara za drugo i 2 000 dinara za treće mesto.

Uslovi koje moraju ispuniti oni koji žele da konkurišu jesu:

  • da budu učenici srednje škole sa teritorije grada Užica
  • da napišu rad na srpskom jeziku
  • da rad dostave do 10. aprila na jedan od sledećih načina:
  • na mail adresuunijastudenatauzica@hotmail.com
  • poštom na adresu Prote Mateje 40/14 11000 Beograd
  • radove predati ovlašćenom profesoru u vašoj školi

Dužina rada nije ograničena, a poželjno je uz rad dostaviti i kraću biografiju.