Evropski i nacionalni dan vune na Zlatiboru

Autor: zlatibor.org.rs
08. April 2023
Evropski i nacionalni dan vune na Zlatiboru

Treći Evropski dan vune biće obeležen 9. aprila u hotelu Čigota na Zlatiboru, a istog dana biće održan i Prvi nacionalni dan vune u Srbiji. Ovogodišnji Evropski dani vune posvećeni su ženskom preduzetništvu i vuni, a posetioci će biti u prilici da nauče koji su to inovativni načini u poslovanju vunom.

U planu je pet panel diskusija od 14 do 19 časova u hotelu Čigota i to Žensko preduzetništvo i vuna, Terapijsko pletenje i njegova uloga u zdravlju i socijalnoj koheziji, Korišćenje vune – trenutno stanje i prespektiva, Vuna istraživanje i edukacija i Vuna Exhibition & events.

Prvi nacionalni dan vune u Srbiji biće organizovan od 10 do 12 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru. (U slučaju loših vremenskih uslova u istom terminu ovaj dan će se obeležiti u Kulturnom centru na Zlatiboru). Za ovu manifestaciju biće organizovan kulutrno umetnički program, kao i međunarodna radionica filcanja vune, a KRAFTING Co će predstaviti nove suvenire od vune.

Partneri na ovom projektu su Opština Čajetina, Grad Užice, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Gold Gondola, Turistička organizacija Zlatibor i Hotel Čigota.

Naslovna fotografija—Turistička organizacija Zlatibor