Festival video igara u Gradskom kulturnom centru

22. Jun 2023
Festival video igara u Gradskom kulturnom centru

Festival popularne kulture i društvenih video igara održaće se u Gradskom kulturnom centru Užice u subotu i nedelju. Festival se održava u okviru Kulturnog leta za mlade u organizaciji Gradskog kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom grada Užica. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Svečano otvaranje zakazano je u subotu od 12 časova, dok će se od 13 do 15 održati jenga turnir. Narednih pet časova na programu će biti takmičenje u igrici FIFA 23 na Soni 5 konzolama. Od 20 časova, održaće se kviz poznavanja video igara.

U nedelju do 13 časova na programu je takmičenje u brzom slaganju Rubikove kocke, nakon čega sledi dvočasovni retro turnir u igrici Ulični borac (Street fighter) na Super Nintendo konzoli. Od 14 do 16 održavaće se Stumble guys turnir na mobilnim telefonima, a od 14 do 19 turnir na računarima u igrici Liga legendi (League of legends).

Proglašenje najuspešnijih je od 20 časova.

Tokom oba dana manifestacije, bez obzira na takmičenja, organizovaće se i retro zona za gejmere, koja će obuhvatiti različite konzole (PlayStation 1, arkadna mašina, fliper, Nintendo, Super Nintendo, Nintendo 64, Sega Mega Drive), zona za ljubitelje Soni konzole, zona za ljubitelje Jenge, kao i kutak za „zaboravljene“ ige, kao što su klikeri, školice, lastiš, autići…

Naslovna i fotografija u tekstu—Gradski kulturni centar