Godišnja priznanja za pojedince i privredna društva

Autor: uzice.pks.rs
26. Decembar 2020
Godišnja priznanja za pojedince i privredna društva

PKS-RPK Zlatiborskog upravnog okruga dodelila je godišnja priznanja pojedincima i privrednim društvima za ostvarene rezultate u poslovanju u ovoj godini. I pored toga što uslovi za rad privrede nisu bili laki zbog uticaja pandemije SARS-COVID -19, čitav niz privrednih društava, preduzetnika i pojedinaca su postigli zapažene uspehe, navodi se na www. uzice. pks.rs. 

Foto–TITAN

Nagradu „Kompanija godine”, koja je zasnovana na rangiranju firmi po osnovu 12 ekonomskih parametara uspešnosti, pri čemu su posebno vrednovani- povećanje ukupnog prihoda, rast broja zaposlenih, rast stalne imovine, rast prinosa na aktivu, rast prinosa na kapital, rast neto rezultata, rast neto marže, kreditna ocena, dobili su „Titan cementara ad“ Kosjerić, u kategoriji veliko privredno društvo, „Bohor doo“ Užice u kategoriji srednje i u kategoriji malo preduzeće nagradu je dobilo deoničko društvo sa ograničenom odgovornošću „Poliester komponente“ Priboj.

Nagradu „Iskorak“,koja se dodeljuje  privrednom subjektu ili pojedincu koji  se u tekućoj godini posebno istakao svojim aktivnostima na polju društvene odgovornosti, inovativnosti ili povećanju ugleda regiona dobila je kompanija „Inmold plast doo”Požega.

Nagradu „Trag” za izuzetan doprinos i posebne višegodišnje zasluge u razvoju i unapređenju privrede regiona dobio je Dobrosav Andrić, generalni direktor „Prvi partizan ad” Užice, dok je nagrada „Mladi menadžer godine” dodeljena Igoru Mariću, direktoru „Oaza junior doo “ Ivanjica. Inače, ova nagrada se dodeljuje pojedincu koji u godini dodele priznanja puni 35 godina starosti, za izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja koji su značajno doprineli poslovnom uspehu privrednog društva.

Nagrade, u vidu skulpture inspirisane zlakuškom keramikom, rad akademskog keramičara Ane Lazić iz Užica, zbog epidemiološke situacije biće uručene pojedinačno.

Privredna komora Srbije, dodelila je godišnja priznanja najuspešnijim privrednicima i kompanijam iz cele zemlje koji su se svojim radom, angažovanjem i rezultatima istakli kao najuspešniji i najbolji u tekućoj godini. Za postignute poslovne uspehe, nagradu PKS dobila je kompanija „Matis doo” iz Ivanjice, dok je za najboljeg poslovnog lidera sa terirorije RPK Zlatiborskog upravnog okruga nagrađen Saša Smiljanić, direktor kompanije „Smiljanić-komerc doo” Požega. Takođe, dodeljene su i jubilarne nagrade privrednim subjektima za 20 i više godina uspešnog poslovanja.

Dobitnici iz našeg regiona su: „Valjaonica bakra ad” Sevojno (70 godina), „Pan komerc doo”Požega (30 godina), „Poljoproizvod  doo” Užice (30 godina), „Tim doo” Bajina Bašta (30 godina), „Fluks doo” Užice (30 godina), „Duleks doo” Užice (20 godina), „Zlatarplast ad” Nova Varoš (20 godina) i „Jugofrigo-coop  doo” Užice (20 godina).