Građani Užica pozvani da se uključe u planiranje budžeta za 2023.godinu

Autor: uzice.rs
09. Novembar 2022
Građani Užica pozvani da se uključe u planiranje budžeta za 2023.godinu

Član Gradskog veća za budžet i finansije Miodrag Petković uputio je poziv svim građanima da se uključe u planiranje budžeta grada Užica za narednu godinu. Kako je istakao, to mogu učiniti popunjavanjem anketnih listića na jednoj od 50 lokacija u gradskim i seoskim mesnim zajedicama ili onlajn, na zvaničnoj internet stranici grada Užica.

“Mi kao Gradska uprava trudimo se da tokom cele godine konsultujemo građane i da pored pozicija koje moraju da se finansiraju iz budžeta u njega uvrstimo i investicije predložene kao prioritetne, od strane naših sugrađana. Zbog toga pokrećemo i ovu aktivnost,” istakao je Petković.

Prema njegovim rečima priprema budžeta za 2023. godinu je u završnoj fazi i naredne nedelje Gradska uprava će izaći sa nacrtom budžeta.

“Dok je budžet u fazi nacrta želimo da još jednom anketiramo i konsultujemo građane, da damo šansu svim našim sugrađanima da daju svoje predloge i svoje mišljenje o strateškim projektima za narednu godinu i možda prioritete i projekte koji se odnose na njihovo neposredno okruženje. Prosto, želimo da im damo šansu da napišu, ono što smatraju da treba da bude deo našeg budžeta. Naravno mi ćemo po zvaršetku nacrta budžeta organizovati i javnu raspravu i tom prilikom građani i sva zainteresovana javnost imaće mogućnost da daju dodatne predloge, sugestije i komentare. Potrudićemo se da u skladu sa raspoloživim sredstvima, jer želje i potrebe su uvek veće, uvažimo i uvrstimo u budžet realne predoge”.


Anketa se može popuniti u narednih sedam dana onlajn na zvaničnoj internet stranici grada Užica, ili na bilo kojoj od oko 50 lokacija u gradu. Anketni listići biće dostupni u svih 30 kancelarija mesnih zajednica, u Gradskoj upravi, Gradskoj opštini Sevojno, kao i u Narodnoj biblioteci, Gradskom kulturnom centru, šalterima Elektrodistribucije i Sistema objedinjene naplate i u svih 11 objekata Predškolske ustanove Užice.


Fotografije preuzete sa www.uzice.rs