Gradonačelnica posetila devetočlanu porodicu Vrbić

Autor: uzice.rs
30. Decembar 2022
Gradonačelnica posetila devetočlanu porodicu Vrbić

U susret predstojećim praznicima gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posetila je devetočlanu porodicu Vrbić. Vukašin, Stefan, Kristina, Valentina, Đorđe, Marina i Miloš obradovali su se poklonima a njihovi roditelji Ljubinko i Jelica izrazili su zadovoljstvo ovom posetom i kako su istakli pažnjom koja im je ukazana od strane gradonačelnice.

Poklon paketima sa igračkama i sportskim rekvizitima svi su se radovali a najviše šestogodišnja Valentina kojoj je danas i rođendan. Ljubinko Vrbić otac sedmoro dece veoma emotivno doživeo je ovu posetu jer kako je istakao ovo je prvi put da ih je posetio neko od predstavnika gradskog rukovodstva.

“Želim da se najsrdačnije zahvalim na poseti gradonačelnice, pokloni su lepa stvar ali pažnja koja nam je ukazana daleko je važnija. Nije lako i jednostavno imati ovoliku porodicu naročito kada nemate stalni posao, ali mi se ne žalimo. Slažemo se, dogovaramo i radimo, pa ako nešto nije moguće obezbediti odmah niko se ne ljuti, već sačeka momenat. Poručio bih svima koji su u dilemi da li treba imati više dece da ne razmišljaju o tome, jer veće bogatstvo od toga ne postoji i ne može se meriti ni sa čime”.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević izrazila je zadovoljstvo što je u prilici da bude gost jedne ovakve porodice.

“Ja sam danas zaista veoma srećna jer sam u prilici da im u ime grada čestitam predstojeće praznike. U vremenu u kome živimo nije tako čest slučaj da u jednoj porodici odrasta sedmoro dece i zato čestitam roditeljima na blagu koje imaju. Nadam se da će u godinama koje dolaze ovakvih porodica u Užicu biti mnogo više, a mi ćemo se boriti da stvorimo uslove za njihovo bezbrižno odrastanje i kvalitetno školovanje. Trudimo se da pored mera koje se realizuju na nacionalnom nivou i mi kao grad pružimo maksimalnu podršku roditeljstvu. Sigurna sam da ćemo i pored velikih investicija i projekata koje realizujemo uspeti da obezbedimo dodatna sredstva za još snažniju podršku u ovoj oblasti”, poručila je gradonačelnica.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs