“Informativno-afirmativna mreža” u Čajetini

30. Avgust 2017
“Informativno-afirmativna mreža” u Čajetini

Druga sezona emisije „Informativno- afirmativna mreža Zlatiborskog okruga“ počinje sa emitovanjem u sredu, 30 .avgusta od 20 časova na programu TV5.

U prvoj emisiji bavimo se stanjem socijalne politike u opštini Čajetina koja značajan deo budžeta izdvaja za osobe sa invaliditetom i druge marginalizovane grupe u cilju poboljšanju kvaliteta njihovog života u ovoj lokalnoj zajednici. Sagovornica emisije Informativno-afirmativna mreža Zlatiborskog okruga, Bojana Božanić je istakla da se u opštini Čajetina trude da kroz redovne aktivnosti izjednače osobe sa invaliditetom sa ostalim građanima kada je u pitanju obrazovna i politika zapošljavanja i da podržavaju aktivnosti udruženja koja rade na tome.

Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini izuzetno je zadovoljan saradnjom na relaciji Centar za socijalni rad-lokalna samouprava, jer trvrdi da u opštini imaju razumevanja za sve potrebe osoba koje su u statusu osoba sa invaliditetom.

Razgovarali smo i sa Zoricom Milosavljević, predsednicom Udruženja „Zlatiborski krug“ koje već 16 godina kroz različite projekte razvija kvalitetnije uslove života mladih, starih, žena koje žive na seoskom području. Poslednjih sedam godina aktivni su i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom kroz projekte pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju. 2014. ovom udruženju lokalna samouprava poverila  je i uslugu dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, za šta do naredne godine imaju licencu.

U prvom izdanju ovogodišnje ciklusa emisija „Informativno- afirmativna mreža“ donosimo i prilog sa prijema koji je krajem jula meseca priređen u Užicu za Miloša Zarića, osvajača zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici u Londonu ove godine.

Emisiju“Informativno- afirmativna mreža” Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga realizuje u saradnji sa Studio ZOOM i www.uzickarepublikapress.rs uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Premijerno se emituje na programu TV5 poslednje srede u mesecu počev od avgusta do decembra ove godine.

Podsećamo,  tokom prošle godine zahvaljujući istom projektu sagledali smo sistem socijalne politike u gradu Užicu i opštinama Arilje, Požega, Priboj i Bajina Bašta.

Ove sezone to ćemo učiniti u preostalim opštinama okruga, počev od Čajetine, Sjenice, Nove Varoši, Prijepolja i Kosjerića.