Izabran novi zamenik gradonačelnika Užica

24. April 2019
Izabran novi zamenik gradonačelnika Užica

Diplomirani inženjer šumarstva Ivan Stanisavljević je izabran za novog zamenika gradonačelnika Užica, tajnim glasanjem 45 odbornika užičke skupštine na 31. sednici. Predlog gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, da Stanisavljević bude njegov zamenik, prihvaćen je sa 42 glasa za i tri glasa protiv.

U prvom obraćanju medijima, Stanisavljević je rekao da je funkcija na koju je izabran veliki izazov i da je svestan odgovornosti koju donosi. Tvrdi da će raditi transparentno, vredno i pošteno, kako je to činio u užičkoj direkciji  JP Srbija šume, gde je 2010. karijeru započeo kao pripravnik. Nakon toga zasnovao je radni odnos na neodređeno vreme gde je bio do 2016. godine. promenivši tri radna mesta. U gradsku fotelju dolazi sa pozicije samostalnog referenta za izradu planova gazdovanja u Šumskom gazdinstvu Užice. Sarađivao je na GIZ programu „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji, a od 2017. godine u okviru istog programa radio je istraživanje potrošnje ogreva u domaćinstvima u gradu Užicu.

Od juna 2018. godine bio je odbornik  iz redova odborničke grupe Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić u užičkoj skupštini.  Oženjen je i otac četvoro dece.

Stanisavljević kaže da je još rano da govori o prvim konkretnim planovima vezano za novu funkciju. Prioritet je da se aktivno uključim u posao i uklopim u celu ekipu, a problem ćemo rešavati u hodu, rekao je on, naglašavajući da je predlog gradonačelnika da bude imenovan na ovu funkciju prihvatio verujući da može da doprinese boljem životu sugrađana.

Inače, dosadašnji zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić koji se na toj funkciju nalazio od juna 2016. godine  do početka septembra 2017. godine kada je podneo ostavku mogao bi na nekom od narednih skupštinskih zasedanja da bude predložen za pomoćnika gradonačelnika Užica, jer nedavno usvojeni Statut grada predviđa maksimum tri pomoćnika.