Izbor za najbolji strip kaiš

18. April 2023
Izbor za najbolji  strip kaiš

Gradski kulturni centar objavljuje prvi izbor za strip kaiš (to je strip u jednom redu, sa jednim, dva, tri ili četiri kadra i celovitom pričom/idejom/dosetkom). Poziv je otvoren za sve učenike osnovnih i srednjih škola, crtače, zaljubljenike u strip, simpatizere i radoznale; sve koji su uvereni da imaju šta da kažu, nasmeju nekog, izraze generacijski krik ili su autentični predstavnici užičkog duha.

Razlog ovog poziva je namera festivala „Užički strip susreti“ da probudi kreativnu silu skrivenu u tebi i dobiju društvo u poduhvatu oplemenjivanja sveta sličicama i rečenicama. Najbolji radovi biće objavljeni u Vestima; gledaćemo da jednog dana sve uspele objavimo u nekoj publikaciji, koja bi predstavila našu manifestaciju.

Tema je slobodna, kao ptica; na tebi je da odlučiš kojim nebeskim putem ćeš leteti.

Prva tri rada dobiće i nagrade: strip izdanja domaćih izdavača. Tu odluku će doneti žiri sastavljen od strip stvaralaca.

Rok za slanje je 24. april 2023, a radove treba  poslati na adresu: Gradski kulturni centar, (sa naznakom konkurs za strip kaiš), Trg Svetog Save 11, 31000 Užice ili dostaviti lično u prijemnu kancelariju.

Fotografija—Gradski kulturni centar