Jana i Vasilije otvorili igralište

30. Oktobar 2018
Jana i Vasilije otvorili igralište

U Krčagovu, u krugu nekadašnje kasarne, otvoreno je igralište za najmlađe. Izgradnja i opremanje koštalo je šest miliona dinara a podjednako sredstava uložili su grad Užice i kompanija Live Rich koja je inače smeštena u prostoru kasarne. Vrpcu su presekli Jana i Vasilije, deca iz užičke Predškolske ustanove a njihova želja, u nedavnom obraćanju gradonačelniku, bila su nova igrališta za decu.

IMG_2847

Američka firma TDS MED, koja od prošle godine posluje u Užicu i osnivač je fondacije Live Rich, svakog meseca izdvaja sredstva u humanitarne svrhe. Umesto Amerike ovog puta uložili su u Srbiju i to u Užice. Ideja im je da ovo bude samo početak i da, sa nekim drugim subjektima, kao što je to ovog puta bio grad, ulažu u neke nove projekte i grade bolje uslove za život.

“Mi smo mogli ovo sami da uradimo, mogao je i grad sam ali smo zajedno uradili da bude lepše i bolje, da se usredsredimo na ono što je dobro i tako ćemo imati više dobrog. Inicijativa je krenula od mojih saradnika a ja sam sa zadovoljstvom to odobrio i pomogao svojim resursima”, rekao je prilikom otvaranja igrališta vlasnik kompanije TDS MED, Dejan Stojić.

IMG_2858

Nekoliko godina unazad, ulaganja u Krčagovo su intenzivirana pa je ovo igralište samo jedan u nizu realizovanih investicija i onih čija se realizacija uskoro očekuje.

“U putnu i komunalnu infrastrukturu uloženo je nekoliko miliona evra, posle Lidla koji je ovde došao, verujemo da ćemo otvoriti i studentski dom do kraja godine a naredne i sportsku halu. Gradi se i crkva a biće izgrađen i tržni centar na površini od 6.000 kvadratnih metara. Stvaramo uslove da u ovom delu grada ljudi žive dobro i da mladi imaju razlog da ostanu”,  rekao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, u Užicu će biti izgrađena još dva igrališta a predložene su četiri lokacije, dve u Sevojnu i dve u gradu.