Javna preduzeća pripravna

05. Septembar 2016
Javna preduzeća pripravna

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u ponedeljak, 5.septembra, u toku popodneva i noći, na području grada Užica mogu se očekivati obilne kišne padavine koje usled bujica i prodora vode u objekte, mogu prouzrokovati štetu na imovini.

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica stavio je u pripravnost sve službe javnih preduzeća. Preduzimaju se sve raspoložive mere kako bi se moguće štete na imovini sprečile, odnosno umanjile.

U toku padavina posebnu pažnju treba da obrate građani čiji su objekti ugroženi od klizišta, a poseban oprez se preporučuje i učesnicima u saobraćaju zbog moguće pojave odrona i veće količine vode i nanosa na kolovozima.

Gradski štab apeluje na građane da preduzmu mere na zaštiti pokretne i nepokretne imovine, kao što su, primera radi, čišćenje slivnika i kanala u blizini objekata.

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 592-413.

Inače, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u celoj Srbiji će, prema izgledima vremena do 11. septembra biti kiše, lokalnih pljuskova, grmljavine, duvaće jak severozapadni vetar a temperature će osetno pasti.

Meteorolozi za sutra najavljuju pretežno oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i jugoistoku i sa pljuskovima i grmljavinom.

Od srede promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. Temperatura u manjem porastu.

Od 11. do 26. septembra jutarnja temperatura biće od 13 do 17, a najviša dnevna od 23 do 28. Oko 12, 16, 21. i 25, prognozira se pojava kiše mestimično ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Do kraja meseca biće malo toplije, ali promenljivo vremena sa češćom pojavom kiše ili pljuskova.