Kapije Starog grada biće otvorena za posetioce svakog vikenda

Autor: uzice.rs
25. Mart 2022
Kapije Starog grada biće otvorena za posetioce svakog vikenda

Posle završene rekonstrukcije kapije Starog grada osd subote 26. marta otvaraju se za posetioce svakog vikenda od 10 do 16 časova uz pratnju turističkog vodiča, angažovanog od strane Turističke organzacije Užice. Ono što je značajno je da se ulaznice neće naplaćivati, iako će se karte deliti na samom ulazu.

Za svakog posetioca biće numerisana karta, što znači da će svaki posetilac biti osiguran u onom delu koji je dozvoljen za obilazak. Grupe će se smenjivati na pola sata i za to vreme će kapija na ulazu biti zatvorena.

Podsećamo, u prethodnom periodu uložena su značajna sredstva u rekonstrukciju Starog grada. Ministarstvo kulture opredelilo je 8,5 miliona dinara, ambasada SAD-a 8 miliona dinara, Ministarstvo trgovine i turizma 22,5 miliona dinara a Grad Užice 24 miliona. U toku prethodne godine Ministarstvo turizma opredelilo je i 10 miliona dinara za geomehanička ispitivanja, neophodna za izradu projektne dokumentacije, za most koji će Stari grad spojiti sa magistralnim putem prema Zlatiboru.

Fotografija preuzeta sa www.uzice.rs.