Do karte za voz i elektronskim putem

17. Decembar 2018
Do karte za voz i elektronskim putem

Nakon što je stupanjem na snagu novog Reda vožnje od 9. decembra tekuće godine, u vozovima omogućen besplatan pristup internet, u 12 od do kraja meseca planiranih 20 garnitura “Srbija Voz”a.d. učinio je još jedan korak u cilju prilagođavanja korišćenja usluga vremenu u kome živimo.  

Kompanija „Srbija Voz“ a.d. od pre nekoliko dana svojim korisnicima nudi mogućnost kupovine voznih karata elektronskim putem. Aplikacija za prodaju voznih karata pod nazivom „Ekarta“ može se besplatno preuzeti sa Play prodavnice.

Inače, preuzeta aplikacija omogućava korisnicima kupovinu voznih karata preko mobilnih uređaja koji imaju instaliran Android operativni sistem, a uskoro će aplikacija biti dostupna i za korisnike mobilnih uređaja sa iOS operativnim sistemom.


Karte kupljene putem ove aplikacije ne moraju se štampati, već se čuvaju u profilu korisnika na samoj aplikaciji. Prilikom kontrole voznih karata od strane konduktera, putnik pokazuje voznu kartu na ekranu svog mobilnog uređaja, a kondukter će istu očitati putem mobilnih terminala.


Ova usluga je dostupna putnicima na relaciji Beograd Centar – Vršac- Beograd Centar, a u narednom periodu biće omogućena na svim relacijama.

Sve neophodne informacije i red vožnje mogu se naći na veb sajtu “Srbija Voz” a.d. www.srbvoz.rs.