Kiša i sneg tokom čitave sedmice

15. Mart 2021
Kiša i sneg tokom čitave sedmice

Republički hidrometeorološki zavod najavio je se danas najviše kiše očekuje na području zapadne Srbije, Srema, Beograda, Šumadije, južnog i srednjeg Banata, gde će mestimično pasti i više od 20 mm za 12 sati.

Sneg pada na jugozapadu Srbije, a najznačajnije povećanje visine snežnog pokrivača se očekuje u brdsko-planinskom području jugoistočne Srbije u noći od ponedeljka ka utorku, i to za 10 do 30 cm za 12 sati, objavljeno je jutros na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Zbog toga je na snazi narandžasti meteo alarm na području jugoistočne i istočne Srbije, gde RHMZ upozorava na sneg, led i jak vetar.

Umeren i jak severozapadni vetar, danas i sutra će duvati u istočnoj Srbiji i imati udare od 17 do 20 metara u sekundi,

U utorak se očekuje oblačno i suvo vreme mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. U južnim i zapadnim krajevima Srbije susnežica i sneg se očekuju ponegde i u nižim predelima. Vetar umeren i jak, u Negotinskoj Krajini i na planinama povremeno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura 0 stepeni, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Meteorolozi i za sredu najavljuju pretežno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. U noćnim i jutarnjim satima kratkotrajan sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 4 do 8 stepeni.

Prognoza vremena od 18. do 22. marta ukazuje da nas očekuje prohladno vreme uz česta naoblačenja s kišom, na planinama sa snegom.