Kišna i fekalna zatvaraju slavine

12. Avgust 2018
Kišna i fekalna zatvaraju slavine

Zbog izmeštanja vodovodne linije u ulici Kneza Lazara, u ponedeljak 13.avgusta u periodu od 8 do 20 časova bez vode će ostati potrošači u ulicama Kneza Lazara, 1300 kaplara i Mihaila Ilića. 

1300 kaplara

 

Podsećamo, pre 20-tak dana počeli su radovi u ulici Kneza Lazara i 1300 kaplara, čime će biti rešen dugogodišnji problem kišne i fekalne kanalizacije.

U odnosu na prvobitni plan, radovi kasne jer se u startu naišlo na problem.

most rupa

Prema pojašnjenju, Duška Ljujića, direktora JKP “Vodovod” pored zacevljenog kolektora koji ide  niz Uremovački potok, radnici su naišli na dva neucrtana koji idu paralelno sa pomenutim, ali čija funkcija im  je bila nepoznata.

Otvarali smo ih i sadržaj koji je nataložen u njima ključao je kao fontana. Pronađeno je tehničko rešenje, ali na ovom potezu se kao dugoročno rešenje mora uraditi veliko istraživanje koje treba da pokaže odakle se skupljaju te tečnosti i zašto ne otiču, kaže Ljujić.

cizme

On tvrdi da je zbog ovoga morao da angažuje i kolege koji su penzionisani, ali da se ni oni nisu setili radova tokom prethodne rekonstrukcije ove deonice.

Ovaj ali i mnogi drugi problemi na koje nailazimo tokom rekonstrukcija ulica i sanacije kišne i fekalne kanalizacije, očigledni su primeri šta na terenu izaziva nedostatak katastra podzemnih instalacija, ukazuje Ljujić.

Odavno smo uvideli da katastar podzemnih instalacije nije precizan, da postoje neucrtane, da pojedine instalacije nemaju građevinske dozvole a da otkrivene naknadno  ucrtavamo u planove, kaže on.

Prevazilaženjem početnih problema,  radovi na rekonstrukciji kišne i fekalne kanalizacije koja ide paralelno sa zgradom nekadašnje fabrike Cveta Dabić, ulicom 1 300 kaplara skreće na parking i izlazi na parking ispod hotela Zlatibor  intenzivirani su poslednjih dana usled pogodnih vremenskih uslova.

Kneza LAzara i 1300 kaplara