Ko će i kako u Užicu dežurati za praznike

28. April 2016
Ko će i kako u Užicu dežurati za praznike

Bliži se Uskrs, najveći hrišćanski praznik, koji ove godine pada u nedelju, 1. maja, kada se slavi Praznik rada. U Srbiji postoji pravilo da, ako praznik padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana, ali se ovo pravilo ne primenjuje na verske praznike.Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju – preciziralo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su od danas na prolećnom raspust u klupe se vraćaju od srede, 4. maja.

Radno vreme prodavnica i pijaca u Užicu

Marketi Kvisko, Prehrana i IDEA  neće raditi samo u nedelju, 1. maja dok će u ostale dane praznika vrata ovih maloprodajnih objekata biti otvorena u uobičajenim terminima rada.

Zelena pijaca “Lipa” i Robna pijaca “Međaj”  za vreme verskih i državnih praznika radiće po izmenjenom režimu.  U subotu, 30.04.2016. , ponedeljak 2. i utorak 3. maja obe pijace radiće u periodu od   05,00 do 18,00 sati. U nedelju, 1. maja pijace neće raditi.

bioktos.com

Hitna pomoć i apoteke

Za praznike dežura samo Služba hitne medicinske pomoći i pedijatrija po jedan lekar.U Zdravstvenoj stanici Sevojno za praznike dežuraju lekar i sestra od 07- 14h.

Apoteka “Centar” biće dežurna u petak, subotu i nedelju, dok je u ponedeljak i utorak  dežurna Apoteka “Zdravlje” u okviru Doma zdravlja. Dežurstva radnim danom traju od 20h do 7h narednog dana. Vikendom dežurstvo traje od subote u 15h do ponedeljka u 7h.

 

Parking servis, cvećara i groblje

Na parkiralištima sa SMS sistemom naplate ova usliga se neće naplaćivati od petka, 29. aprila do utorka, 3. maja. Naplata parkinga tih dana biće isključivo u  Javnoj garaži.

Tokom Uskršnjih i Prvomajskih praznika cvećara JKP “Bioktoš” u ulici Kralja Petra I (preko puta Pozorišta) od 29. aprila do 3. maja radiće u periodu od 7 do 15 časova.

Iz JKP “Bioktoš” obaveštavaju građane da će u vreme nastupajućih praznika biti otvoren dežurni telefon Radne jedinice “Gradska groblja”  064-820-32-07.