Korona izmenila planove za večerašnji doček u Zlatiborskom kraju

Autor: Slavica Panić/Nova.rs
13. Januar 2022
Korona izmenila planove za večerašnji doček u Zlatiborskom kraju

Bilo je dosta najava za doček Srpske nove godine širom Zlatiborskog okruga. Posle novogodišnjih koncerata koji su, pre svega na Zlatiboru, okupili više desetine hiljada ljudi, velika očekivanja bila su za 13. januarsku noć, ali je promena epidemiološke situacije poremetila sve planove.

Velikog koncerta iznenađenja, koji je za večeras najavljivan na Kraljevom trgu na Zlatiboru neće biti ali se od tradicionalnog dočeka pravoslavne Nove godine koji se održava u selu Jablanica, nije odustalo. U prelepom selu, najvećem ne samo na Zlatiboru već u čitavoj Srbiji i večeras biti upriličena bajka, kako mnogi nazivaju ovovečernju manifestaciju.

Manifestaciji će uglavnom prisustvovati meštani Jablanice a program će početi u porti jablaničke crkve gde će Božić Bata deci danas deliti poklone a u večernjim satima program će se završiti kulturnoumetničkim programom i vatrometom. Organizatori očekuju tek nekoliko desetina ljudi na otvorenom po ova manifestacija neće biti pretnja po njihovo zdravlje.

Kako saznjemo, otkazani su muzički programi u većini zlatiborskih hotela dok će u jednom broju restorana, biti organizovan doček uz muzički program uz obavezne propusnice.

Podsećamo, da je u Užicu zbog epidemiološke situacije otkazan planirani program za doček pravoslavne Nove godine u Gradskom kulturnom centru.

Naslovna fotografija preuzeta sa www.zlatibor.org.rs.