Do kraja aprila glasanje za projekte iz programa Udružimo se

Autor: uzice.rs
20. April 2020
Do kraja aprila glasanje za projekte iz programa Udružimo se

Grad Užice je od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu proglašen za lokalnu samoupravu sa najboljom praksom u oblasti: Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave. Projekat Udružimo se dobio je godišnju nagradu vrednu 2,6 miliona dinara, u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ koji finansira švajcarska vlada. 

Pored sredstava iz Budžetskog fonda Ministarstva, a u cilju osnaživanja podrške razvoju i primeni principa dobre uprave, odnosno sprovođenja Užičkog programa lokalnog partnerstva – UDRUŽIMO SE, Grad Užice je nagrađen i dodatnim finansijskim sredstvima u iznosu od 960.000 dinara, koja dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Sva ova sredstva u ukupnom iznosu od 3.560.000 dinara biće upotrebljena za finansiranje jednog projekta odabranog od strane građana koji svoj glas mogu dati do kraja aprila na sajtu grada.

1.Rekonstrukcija Malog parka

Rekonstrukcijom dela Malog parka oko esnafske česme predviđa se popločavanje tla granitnim pločama i formiranje novog mesta okupljanja Užičana. Zona intervencije obuhvata stazu duž ulice Dimitrija Tucovića, kao i njeno proširenje u vidu platoa koji obuhvata postojeću česmu i prodire prema unutrašnjosti parka. Time se formira novo „odmorište” kojim dominira voda.

2.Izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu

Igralište na Megdanu je još jedna mirna oaza u centru grada koja zavređuje živost koju će joj doneti naši najmlađi sugrađani. Prostor u Ulici Vukole Dabića, takozvani ,„bazar“, na Megdanu, koji je trenutno devastiran i neuređen, rekonstrukcijom i zamenom dela behaton ploča i postavljanjem „tartan“ obloge bezbedne za igru dece, kao i novih sprava, razveseliće i decu i roditelje novom bezbednom i uređenom površinom u centru grada.

3.Rekonstrukcija igrališta za mali fudbal na Gradskoj plaži

Teren za mali fudbal na Gradskoj plaži je još jedan sportski teren u gradu koji je posećen i koga je neophodno, nakon višegodišnjeg korišćenja, preurediti. Rekonstrukcija postojećeg terena podrazumeva zamenu dotrajale veštačke trave, kao i zamenu i farbanje dotrajale ograde i formiranje tribina koliko je to prostorno moguće.