„Zašto tako život prođe majko“ u Domu kulture u Čajetini

iconKultura

Autor : cajetina.org.rs

March 7, 2020

U Domu kulture u Čajetini, 10. marta od 20 časova, premijerno će biti izvedena predstava „Zašto tako život prođe majko“. U predstavi igraju Slavica Marić i Vanja Vulović.Ova predstava je namenjena mlađoj populaciji i igraće se u Dino parku i u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Jureći „velike“ životne vrednosti zaboravili smo da uživamo u svakom trenutku, da se smejemo, radujemo sitnicama, da se radujemo svakom novom danu. One koji cene prave životne vrednosti očekuje  predstava „Zašto tako život  prođe majko“. Predstava je  inspirisana romanom „Otuđena“, autorke Slavice Marić.

„Inspirisana izuzetno teškom životnom pričom usudila sam se da napišem ovaj pozorišni komad. Radnja se dešava za vreme krsne slave koja nas upravo i podseća na prave vrednosti. Danas je retkost da je cela porodica na okupu i jedino za vreme krsne slave smo svi zajedno. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve ljude koji tog utorka u 20 časova nađu vremena za prave istinske vrednosti da dođu i pogledaju predstavu“, kaže Slavica Marić.

U ovoj predstavi ulogu majke Marije Magdaline igra Slavica Marić zajedno sa devojčicom Vanjom Vulović, učenicom četvrtog razreda, čija je uloga zaista teška i zahtevna jer glumi ćerku Teodosiju staru 19 godina. U narednom periodu očekuje nas i komedija od istoimenog autora.

„Takođe, predstavu „Tašta, svekrva i ja“ najavljujemo za mart. To je u stvari komedija i sušta suprotnost od predstave „Zašto tako život prođe majko“ kojoj se grupa prijatelja koja je imala priliku da je čuju, jako raduju. Dečja predstava „Vini, zeka i Pipi“ biće premijerno izvedena oko vaskršnjih praznika“ , dodaje Slavica Marić.

Krajem aprila svetlost dana ugledaće i treći po redu roman pod nazivom „Dug iz prošlosti“ autora Slavice Marić.