Kupanje na plaži tek od 5. jula

14. Jun 2018
Kupanje na plaži tek od 5. jula

Kupališna sezona koja na užičkoj plaži tradicionalno počinje polovinom juna ove godine će biti pomerene do 5. jula zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji još jednog agregata na mini hidroelektrani „Pod gradom“.

hidro

Od 19. juna do 4.jula biće ispuštena voda na gradskoj plaži, a nakon završetka radova elektrana će biti stalno biti uključena u sistem i proizvodiće električnu energiju, rekao je Dragoljub Kostić, član Gradskog veća za javna preduzeća.

ustava

On je istakao da će Užice zahvaljujući realizaciji projekta revitalizacije i modernizacije mini hidroelektrane u vlasništvu EPS-a time poboljšati turističku ponudu, podsećajući da je Hidroelektrana “Pod gradom” od posebnog značaja za Srbiju, a naročito za Užice, tako da će planirani radovi biće u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ova mini hidroelektrana je izuzetno atraktivna za turiste kao najstarija elektrana u Srbiji koja je izgrađena prema Teslinom projektu hidroelektrane na Nijagari. Inače, u vlasništvu EPS-a u Užicu su dve mini hidroelektane od kojih je na elektrani u Turici već urađena revitalizacija.