Lokalizovan požar, izgorela dva paviljona bivšeg Studentskog doma

Autor: Slavica Panić/nova.rs
25. Maj 2021
Lokalizovan požar, izgorela dva paviljona bivšeg Studentskog doma

Posle blizu dva sata, koliko je buktala vatra u bivšem Studentskom domu u Turici, požar je ugašen. U intervenciji je učestvovalo 25 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila i dve cisterne lokalnog komunalnog preduzeća „Vodovod“. Žrtava, na svu sreću, nije bilo.

Zastrašujuće je izgledao dim koji se video iz svakog dela Užica, većeras posle 20 časova. Vatrogasna vozila su pristizala jedna za drugim, na sve strane pištale su sirene. Požar su gasili vatrogasci iz Užica i Čajetine.

„U 20 časova i 25 minuta, Vatrogasna spasilačka jedinica u Užicu dobila je dojavu da gori studentski dom u Turici. Na lice mesta su upućena dva vatrogasna vozila i kompletna ekipa ljudstva koje se nalazilo u Vatrogasnom domu. Dolaskom na lice mesta zatečen je požar u razbuktaloj fazi na trećam i četvrtom paviljonu. Sa gašenjem požara krenuli smo u mobilizaciju čitave Vatrogasno spasilačke jedinice Užice a u ispomć je pozvana i jedinica iz Čajetine“, rekao je za Nova.rs načelnik Odeljenja za vandredne situacije grada Užica Saša Cicvarić.

Zahvaljujući uspešnoj intervenciji vatrogasaca sprečeno je širenje požara na susedna dva paviljona, drugi i prvi. Ono što je i bila najveća strepnja lokalnog stanovništva a i zadatak vatrogasaca, jeste da se požar ne proširi na prvi paviljon u kome se nalazi dečiji vrtić ali i na kotlarnicu sa druge strana.

„Ono što je bila velika pretnja jeste kotlarnica koja se nalazi ispod četvrtog paviljona u kojoj je mazut i o kojoj nemamo tačne podatke jer Studentski dom nije u funkciji. U trenutku nastaka požara niko nije bio u objektu. Važno je da je ta kotlarnica spašena ali i dalje širenje požara ka prva dva paviljona. Na terenu je ukupno bilo 25 vatrogasaca, osam varogasnih spasilačkih vozila i dva vozila Vodovoda Užice“, dodaje Cicvarić.

Cicvarić kaže da je u toku dogašavanje, da uzrok požara nije poznat ali će uviđajna ekipa u ranim jutarnjim časovima izvršiti uvid na licu mesta i utvrditi tačan uzrok požara. Vatrogasna jedinica u manjem satavu lice meta će obezbeđivati do jutra.

Stari studentski centar je bio montažni objekat, uređen i donedavno u funkciji. Zbog same konstrukcije i materijala, plamen je progutao dva paviljona koja su izgorela do temelja.

Stanovnici Turice koji žive u neposrednoj blizini kažu da su se u poslednje vreme tu okupljali nepoznati mladi ljudi, kako tvrde narkomani, pa je njihova pretpostavka da se nečijom nepažnjom sve večeras i dogodilo.