Mačkat za vikend stecište ljubitelja suvomesnatih proizvoda

Autor: uzickarepublikapress.rs
05. Februar 2019
Mačkat za vikend stecište ljubitelja suvomesnatih proizvoda

19. po  redu Sajam suvomesnatih proizvoda, popularna “Pršutijada” ove godine se održava od 9. do 11. februara u Mačkatu, u porti crkve  Svetog Ilije. Pršutijada je tradicionalna manifestacija koju svake godine poseti oko 10 000  ljudi, a obzirom da se ove godine održava u vreme zismkog raspusta  kada je Zlatibor pun turista, očekuje se da ovaj broj bude premašen.

Među 18 izlagača koliko ove godine učestvuje, na Pršutijadi će se naći i  gosti iz Italije i Hrvatske, čime manifestacija dobija međunarodni  karakterm istaknuto je na konferenciji za novinare.

Predstavnicima medija su se obratili Jovana Stojanović, proizvođač suvomesnatih proizvoda iz Krive  Reke, Miljko Radišić u ime Zlatiborskog Eko agrara i Vladimir
Živanović, direktor turističke organizacije Zlatibor, ističući veliki značaj koji ova manifestacija ima, ne samo za  lokalne proizvođače suvomesnatih proizvoda, privredu i razvoj sela, već  i za zlatiborski turizam.

Miljko Radišić iz Zlatiborskog eko agrara najavio je da će svečano  otvaranje Sajma biti u subotu, 9. februara u 11 časova, kao i da sve  posetioce Pršutijade očekuje nagradna igra sa vrednim nagradama.

Direktor Turističke organizacije, Vladimir Živanović je najavio i Sretenjski market koji će biti  održan u kongresnom centru Koledo u hotelu “Mona” tokom sretenjskih praznika (14-16. februara), zatim koncert Jelene  Gerbec i Nebojše Vojvodića koji će biti održan 16. februara na Kraljevom  trgu i turnir u MMA borbama zakazan za 15. i 16. februar u Sportsko  turističkom centru “Zlatibor”.