Evropski motoristi u Užicu

31. Avgust 2017
Evropski motoristi u Užicu

Preko hiljadu motorista iz čitave Evrope boraviće tokom nastupajućeg vikenda, 1. i 2. septembra u Užicu na 7. Moto skupu u organizaciji Moto kluba „Užice“.

Organizatori očekuju veliki broj motorista iz čitave Evrope u Užicu Foto--URP

Organizatori očekuju veliki broj motorista iz čitave Evrope u Užicu Foto–URP

Na jedan od najznačajnijih moto festivala u Srbiji doći će motoristi iz Italije, Rusije, Austrije, Turske, iz zemalja bivse SFRJ među kojima će najbrojniji biti gosti iz Slovenije, ali i motoristi iz ogranka ruskog kluba “Noćni vukovi” u našoj zemlji.

Moto skup koji se prethodnih godina održavao krajem juna u Uzicu, ciljano je pomeren za početak septembra. Shvatili smo da kraj juna nije dobro vreme, jer dosta ljudi u našem gradu tada odlazi na odmor, deo njih je u malinama i na slicnim manifestacijama širom zemlje. Početak septembra je naidealnije vreme tako da očekujemo izuzetnu posetu i velikog broja ljubitelja motora iz Užica i okoline, istakao je Dragoslav Simić Kiško, predsednik Moto kluba Uzice.

Po rečima Bobana Perišića, direktora TO „Užice“, Moto skup je jedna od najznačajnijih manifestacija koja se održava u Užicu i koja okupi veliki broj učesnika.

Da moto skupovi zaista privlače veliku pažnju, dokaz je i popunjenosti svih raspoloživih smeštajnih kapaciteta u gradu i okolini, kaže Boban Perišić, direktor Turističke organizacije Užice, dodajući da će deo motorista kampovati u Velikom parku, očekujuci da budu završeni radovi na izgradnji trim staze.
Ovakve manifestacije vredne su pažnje, jer se to oseti po prihodima koji se u danima održavanja zabeleže u ugostiteljskim i trgovinskim objektima. Trenutno, u Evropi, bajkeri su jedna od najpoželjnijih ciljnih grupa u turizmu zbog velike vanpansionske potrošnje koju ostvaruju i koja se kreće od 100 do nekoliko stotina evra dnevno. Iz turističkog ugla značajno je što se na ovaj način promoviše i Užice i okolina među moto klubovima, jer ovaj kraj ima dobre staze za motore, ističe Perisic.

Moto skup u Užicu počinje u petak, 1. septembra u 10 časova otvaranjem kampa u Velikom parku.  U večernjem delu programa koji je zakazan za 21 sat nastupiće Д Фрижидерс, Miloš Radovanović  i Randevu bend.

U subotu, u 9,30 časova motoristi će proći kroz grad, do Narodnog muzeja i stare hidrocentrale „Pod gradom“ na gradskoj plaži gde će biti organizovani revijalni skokovi u Đetinju sa starog Železničkog mosta.

Od 18 sati planiran je gradski defile do Trga na kojem će KUD „Ere“ održati  koncert, a zatim će nastupiti i plesna grupa iz Beograda.

Program u Velikom parku u kome ce nastupiti trubački orkestar Miroljuba Mira Kremića i Goran i OK bend se nastavlja od 20 sati i 30 minuta.

Cene karti su promotivne i koštaće za prvo veče 200 i 250 dinara za drugo veče.

Zbog radova na kružnom toku pri ulasku u grad, članovi Moto kluba “Užice”, jednog od četiri registrovana kluba ovog tipa u našem gradu,  su se potrudiil da strelicama obeleže najlakši ulazak motorista u grad.