Nakit iz Prijepolja koji neguje tradiciju i kulturu

17. Septembar 2016
Nakit iz Prijepolja koji neguje tradiciju i kulturu

Na 12. Internacionalnim susretima umetnika koji se od 23. septembra do 2. oktobra održavaju u Turskoj učestvovaće i prijepoljka Admira Mostarac. Ona se bavi ručnom izradom nakita vrhunskog kvaliteta, a upravo ovaj festival posvećen je umetnicima koji se bave ručnim radovima.

Internacionalni susreti umetnika održavaju se pod pokroviteljstvom opštine Pendik / Istanbul i u organizaciji opštine Pendik / Istanbul i Centra za kulturu te opštine. Na ovogodišnjim susetima učestvuje 51 umetnik iz 24 zemalja sveta. Pored Italije, Portugala, Meksika, Indonezije, Indije, Azerbejdžana, Ukrajine, Malezije, Severne Koreje i drugih zastupljene su i zemlje iz našeg regiona kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija i Republika Srbija čija je Admira jedina predstavnica.

Admira Mostarac već dve godine se uspešno bavim ručnom izradom nakita i učestvovala je na sajmovima ručnih radova u opštini Prijepolje, ali i u susednim gradovima. Na pomenutom Festivalu izlagaće svoje radove ali i neke od radova svojih koleginica iz Prijepolja koje se takođe bave ručnim radovima. Svi radovi na neki način prezentuju tradiciju, kulturu i stvaralaštvo opštine Prijepolje, ističe Admira Mostarac.