Narandžasti vikend u Užicu

21. Decembar 2021
Narandžasti vikend u Užicu

Nastupajućeg vikenda u periodu od 24. do 27. decembar nastavlja se sa organizovanim prikupljanjem kabastog otpada sa teritorije gradskih mesnih zajednica Užica i GO Sevojno.


Lokacije i kontejneri su kao i prethodni put, a organizatori se nadaju većim količinama i boljoj strukturi kabastog otpada.
Od januara će kontejneri namenjeni za prikupljanje kabastog otpada biti postavljeni u seoskim mesnim zajednicama.


Statistika nakon prvog vikenda   preuzimanja kabastog otpada, po BWL sistemu koji je organizovan krajem novembra meseca pokazuje da su kontejneri sa svih lokacija su pražnjenje po jedanput, osim lokacije u Adi, koja je pražnjena dva puta tokom vikenda kada je prikupljeno 7,5 tona otpada koji je dovežen u Reciklažno dvorište Duboko.

Dva sugrađanina su svoj kabasti otpad dovezli direktno u Reciklažno dvorište Duboko/160 kg težine. Oko 70% pristiglog otpada može se smatrati kabastim, dok je ostatak od oko 30% pristiglog otpada “zalutao” u narandžaste kontejnere, jer se radi o građevinskom, zelenom i komunalnom otpadu.


Podsećamo da si svi građani Užica tokom poslednje podele računa Sistema objedinjene naplate dobili letke sa detaljnim pojašnjenjem šta jeste, a šta se ne tretira kao kabasti otpad.
Fotografije—Ere recikliraju