Nesmetan saobraćaj na području Čajetine

03. Januar 2019
Nesmetan saobraćaj na području Čajetine

Svi putni pravci na području opštine Čajetina su prohodni, potvrđuju nadležni iz Službe zimskog održavanja puteva KJP „Zlatibor“. Sneg ne pada jakim intenzitetom, ali problem prouzrokuje jak vetar koji na pojedinim deonicama stvara snežne nanose.

Jak vetar stvorio je snežne nanose  na putevima ka Ljubišu, Alinom Potoku i Rudinama, što je prouzrokovalo kratkotrajan zastoj u saobraćaju. Zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe zimske službe KJP „Zlatibor“, pomenuti putni pravci su pročišćeni i saobraćaj se odvija nesmetano. Najveći problem, po rečima šefa zimske službe Milomira Kaljevića, su nepropisno parkirani automobili.

„Svi vozači znaju gde se vozila parkiraju i kako se vozi po snegu, da vozila ne ostavljaju na trotoaru i na ulici. Ovoga puta je bio takav slučaj. Jednostavno ne može da se prođe.  Sreća pa nije bilo požara, vatrogasno vozilo ne bi moglo prići. To je veliki problem. Na primer juče kada je sneg počeo da pada naše vozilo dva sata nije moglo izaći iz Zlatibora, zbog gužve u saobraćaju. Mislim da oni koji treba da regulišu saobraćaj to nisu uradili kako treba, kao ni određene inspekcije. Za sve postoje pravila. Ako se sneg čisti ispred objekata ne treba bacati na ulicu gde se stvaraju nanosi snega koji smetaju saobraćaju“, ističe Kaljević.

Kaljević dodaje da zimska služba i pored nedovoljnog broja radnika ipak uspešno funkcioniše.  Očekuje da će u dogledno vreme na Zlatiboru biti izgrađen poslovni objekat u kome će biti smeštene prostorije uprave, garaže, radionica za održavanje, magacin kao i objekti za skladištenje agregata za zimsku službu, ali i organizovan rad po smenama što će olakšati rad ove službe.