Nest otvorio vrata za kupce

Autor: B.Kuzmanović
07. Novembar 2019
Nest otvorio vrata za kupce

Retail park NEST koji je za kratko vreme nikao u Krčagovu na prostoru od 7000 kvadrata i u kojem su zastupljeni poznati brendovi drugi je u Srbiji nakon što je u decembru prošle godine Kompanija RC Europe otvorila u Kraljevu. Vrednost investicije je 5 i po miliona evra, a po projektu Studija Arhimis iz Užica objekat ima 17 lokala raspoređenih na dva nivoa, a kupcima je na raspolaganju oko 130 parking mesta. 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da izgradnja prvog šoping centra predstavlja značajno ulaganje u najveću mesnu zajednicu na teritoriji Užica. Krčagovo ovim postaje epicentar trgovinskih ali i drugih aktivnosti u gradu. Otvoriće se više od 150 radnih mesta, veliki obrt novca će se obavljati ovde i što je najvažnije učvrstiće poziciju Užica kao važnog regionalnog centra“, rekao je Petković .

Michal Augustyn, direktor kompanije RC Europa, veruje u budućnost Užica i u perspektivi očekuje još intenziviniju saradnju sa gradom. Smatra da će ponuda ovog tržnog centra ispuniti očekivanja zahtevnih mušterija ne samo iz Užica nego i iz šireg regiona. Augustyn  je izrazio zahvalnost na saradnji sa predstavnicima grada, izvođačima radova i javnim i komunalnim preduzećima.

Inače, Grupacija RC osnovana je pre 13 godina u Češkoj, a danas posluju u Češkoj, Rumuniji, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj.  Na svečanom otvaranju decu su zabavljali animatori, dok su odrasli prisustvovali nastupu članova KUD-a Prvi partizan, plesne grupe Lorijen, koncertu Željka Vasića.

Podsećamo, kamen temeljac za novi tržni centar u Krčagovu postavljen je 27. juna ove godine.