Na čitavoj teritoriji Užica normalizacija saobraćaja do kraja dana

11. Januar 2021
Na čitavoj teritoriji Užica normalizacija saobraćaja do kraja dana

Nakon većih količina snega koje su pale tokom prošle večeri i noći i izazvale otežan saobraćaj na putevima grada Užica, mašine JKP Niskogradnja su trenutno na terenu.  Tri kamiona, dva traktora i grejder čiste ulice prema usvojenom Planu i programu čišćenja ulica javnih površina na teritoriji grada Užica, ističe za naš portal Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”,  u čijoj nadležnosti je realizacija, kontrola i koordinacija svih javnih preduzeća angažovanih na zimskom održavanju grada.

Podseća da je kod prve grupe prioriteta obaveza da ulice i putevi budu očišćeni u roku od 24 časa od prestanka padavina. Kod druge i treće grupe prioriteta taj rok je 48 sati.

Maksimović tvrdi da JKP Niskogradnja ima dovoljno rizle i soli za čišćenje snega i dodaje da se do kraja dana očekuje čišćenje  I, II i III  prioriteta  i normalizacija saobraćaja na teritoriji grada.

On naglašava da su u kontaktu sa seoskim Mesnim zajednicama oko koordinacije čišćenja na seoskim putevima.

Foto–D.M.

U toku večeri bilo je par problema sa padom drveća na nekoliko lokacija u gradu , gde nam je u susret izašla vatrogasna služba, kaže Maksimović. Dodaje da je bilo problema na par linija gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Užica, navodeći da je konkretno reč o linijama Ravni-Drežnik, Terazije – Turica i linija za Zlakusu. U toku prepodneva se očekuje normalizacija prevoza.

Foto–D.M.

Maksimović dodaje da Javno preduzeće Bioktoš vrši čišćenje trotoara i javnih površina. Prioritet čišćenja snega u toku noći, a narednih dana biće čišćenje kruga Zdravstvenog centra , ulica u kasarni koja je povezana sa Kovid bolnicom , ulice kod Doma zdravlja, kao i Javni objekta na teritoriji grada , vrtići i škole.

Pošto se u narednom periodu očekuju niske temperature, iz nadležnih komunalnih preduzeća pozivaju pešake na opreznost prilikom kretanja , kao i vozače da se pridržavaju svih mera radi bezbednog i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Foto–M.Đ.