Nova upravna zgrada na Sarića osoju ponovo u funkciji

04. Mart 2021
Nova upravna zgrada na Sarića osoju ponovo u funkciji

Nova upravna zgrada JKP „Bioktoš“ na Sarića osoju je u funkciji nakon što je stari objekat izgoreo u požaru početkom decembra 2019. godine. Građani će ovde ponovo moći da plaćaju usluge za korišćenje zakupa grobnih mesta, kupe pogrebnu opremu, vence i sveće. Zaposleni u RJ Gradska groblja dobili su prostor za presvlačenje i čajnu kuhinju. Ukupna vrednost radova je oko 22 miliona od čega je većinu, 12 miliona dinara iz sopstvenih sredstava finansiralo JKP „Bioktoš“.

Član Gradskog veća nadležan za javna preduzeća, Ivan Stanisavljević je naglasio da je urađeno centralno grejanje sa kotlom na drva tvrdeći da je to sigurnije kako ponovo ne bi došlo do požara. On je rekao i da je jedan lokal namenjen za prodavnicu Srpske pravoslavne crkve.

Zbog povećanog broja sahranjivanja tokom prethodne godine JKP „Bioktoš“ preduzelo je dodatne mere na uređenju dvodelnih grobnica na Sarića osoju čija cena je 72 000 dinara, rekao je Oliver Ristanović, direktor ovog preduzeća. On dodaje da je prošle godine kompletno urađeno više od 140 novih grobnih mesta na Sarića osoju koje se prostire na oko 16 hektara.

Godišnje održavanje grobnog mesta iznosi 1 500 dinara i to je cena sa kojom se Užice svrstava među gradove i opštine sa niskom cenovnom politikom, tvrdi Ristanović, dodajući da JKP „Bioktoš“ gazduje grobljima Sarića Osoje, Dovarje i Vlaovac.

Inače, za korišćenje i održavanje oko 16 000 grobnih mesta koliko je na tri pomenute lokacije građani duguju više od 10 miliona dinara, potvrdio je za naš portal Ristanović.

Cenovnikom ovog komunalnog preduzeća nije predviđeno plaćanje zaostalih dugovanja na rate, ali sa velikim dužnicima uvek može da se dogovori o načinu izmirenja potraživanja.

Ristanović je rekao i da se u saradnji sa Gradom radi na iznalaženju nove lokacije za groblje, jer su postojeći kapaciteti dovoljan za narednih šest do sedam godina.

Podsećamo, stara poslovna zgrada na Sarića osoju izgorela je u požaru koji je izbio u kasnim večernjim satima 10. decembra 2019. godine.